注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

i'м nοt tнê gōоd gцУ

_шнò ам ǐ ?!.............íт's flч

 
 
 

日志

 
 
关于我

就算我全身濕透透灬我也不再被誰牽著鼻子走﹏如果我還握住拳頭⺌可能我怕我的夢飛走

网易考拉推荐
 
 

距离?  

2007-08-22 01:54:09|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

    自从搞咗blog之后,好似识到好多人甘,每日都会有D唔识嘅人加我,而我有时喺人地blog见到某D人都会加。喺blog度会好好顷,大家互相留言,好多唔应该讲俾陌生人听嘅嘢都会写喺blog,谂落会觉得奇怪,点解唔讲俾熟悉嘅人知,反而要写出来俾D唔识嘅人睇?或者咁样会比较冇压力挂!

     喺个blog好顷就自然想顷多D,因为blog顷计始终有D麻烦!所以就谂住加Q喇,本来认为blog好顷加Q都应该一样挂,但唔知点解加咗Q感觉会变晒,反而又变番好陌生,大家之间好似有一块透明嘅墙咁,其实大家本来就唔识,之间有隔膜係好正常嘅!我觉得唔正常嘅原因可能係同blog嘅感觉唔同挂!

     谂落,或者blog係一个可以俾你自由讲嘢而又冇任何压力嘅地方!大家之间因为存在距离所以冇压逼咁,加咗Q之后距离好似拉紧咗,起码对话嘅速度都快咗好多倍,对于两个唔识嘅人来讲可能会有D困难挂,因为大家本来唔熟,唔可以用平时同F嘅语气。反正就好多唔同啦!

       或者真係一定嘅距离会令人与人之间嘅沟通更加方便啦,不过既然加都加咗咯,都要尽量去试下沟通架喇!

  评论这张
 
阅读(14)| 评论(6)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017