注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

i'м nοt tнê gōоd gцУ

_шнò ам ǐ ?!.............íт's flч

 
 
 

日志

 
 
关于我

就算我全身濕透透灬我也不再被誰牽著鼻子走﹏如果我還握住拳頭⺌可能我怕我的夢飛走

网易考拉推荐
GACHA精选
 
 

時間算什麼  

2007-08-25 01:28:32|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

     呢排唔知點解一個接一個嘅故事迎面而來,似乎每一個都咁心酸,每一個都咁悲哀.....今晚打算用番廣州話來寫,已經唔想再用咩詞語來包裝,只係想講出我嘅感受....

     初中對愛情一知半解,高中見到一對對恩愛嘅情侶,似乎佢地證明咗愛情嘅鑒定,高中嘅時候,我記得有一對情侶真係好恩愛,雖然成日嘈交,女嘅脾氣又好差,但係男嘅似乎乜嘢都會讓佢,即使男嘅係我地面前不斷數女嘅不是,但一接電話,聲音又會變得溫柔起身,當時我地只不過覺得男嘅係想係我地面前攞番D面子,當時我地每一個F都覺得,佢走唔甩架啦,娶硬呢個女啦.......點知.高中畢業之后,居然聽到佢地散嘅消息,真係唔相信自己嘅耳仔,究竟點樣嘅愛情可以長久.

     一個由細到大嘅好朋友,初中嘅佢成日同我分享拍拖嘅經歷,當時嘅佢,一個月換一個女友,當時有人仲叫佢初戀殺手!但係唔知點解,到咗高中,佢居然中意咗一個女仔,然后就一拖拖咗3年,個女仔好純....當時我覺得,或者佢真係唔想傷害個女仔掛,係我地眼中佢地又係一對模范嘅情侶,點知,上咗大學,令我諗都諗唔到嘅係,個女嘅居然提出分手....

      另外一個女仔,小學同我同校,一個男仔係我嘅高中同學,男仔係初中開始追女仔,直到畢業先至係埋一齊,高中嘅時候,佢地好恩愛,係我地眼中,男嘅真係對女嘅好好,無微不至.體貼,善良!大家都覺得佢地會一直咁落去,就咁樣5年過咗去,今年佢地分咗手,男嘅居然中意咗第個,我真係唔敢相信,并唔係話唔相信愛情會變,而係唔相信個男嘅變話咁大...以前俾我嘅印象一路都係咁單純....咁好人,咁和藹可親!5年,真係一個唔短嘅時間,付出5年嘅感情卻得來一個咁樣嘅結果?

    有人話過,當兩個人開始相識到熱戀,大概維持,一年,到第二年就係感情嘅高危期,如果可以過度到,等大家融入對方嘅生活,變成咗感情,就會穩定好多!以上3段感情,全部真人真事,而且每一段都超過咗3年嘅時間,最多嘅有5年,究竟時間可以證明D咩?個女仔同我講,5年嘅感情居然比唔上5個月......我好無奈,我唔知可以講咩,我都想幫個男,我并唔相信佢會咁絕情,但似乎事實確擺在眼前.....我又可以講D咩?

     唔通真係要我承認呢個世界上嘅男人都唔係好人?雖然有D感情係女嘅提出嘅!但我真係想知,時間同感情之間嘅聯系究竟係咩呢?時間唔係應該令感情更加深厚咩?如果大家真係唔夾嘅,做咩可以係埋一齊5年啊?呢排點解令我遇到咁多唔好嘅事雖然并唔係發生係我身上!但每一件都穿透我嘅內心!

     一個嚴識冇耐嘅女仔,同佢嘅對話中已經可以知道,佢已經飽受折磨,今日睇到一句話"點解可以用一秒鐘遇到一個人,一分鐘認識一個人,一個鐘喜歡一個人,一天時間愛一個人,但係就要用咁多嘅時間來忘記一個人?當我聽到佢只係希望有人關心佢,愛護佢,真係有D心痛,如果可以,真係希望可以關心下佢.....或者我諗多咗啦!

       究竟時間算什麼?

  评论这张
 
阅读(16)| 评论(8)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017